X
GO

Nieuws

Inteken ronden gestart voor contracten 2023.

29-11-2022

De eerste ALNB periode was al afgelopen en alle contracten zijn verlengt met 1 jaar, die verlenging loopt ook al weer af, daarom is het inteken voor de nieuwe ANLB periode nu gestart. Veel later dan normaal door de onduidelijkheid rond het nieuwe GLB. Het GLB heeft dan ook veel invloed op het Agrarische natuurbeheer. 

Om U uit te leggen hoe het GLB, de eco regelingen en het ANLB samengaan zijn er in November en December voor elke ANV een voorlichtingsavond gehouden. hieronder vind u de belangrijkste informatie uit de avonden terug:

Eerst de Powerpoint presentatie zoals die door Veronique Verdumen en John Bal van het GLB team van ZLTO Advies zijn gehouden.

 

Als voorbereiding op het werken met de simulatietool is het sterk aan te bevelen onderstaande filmpjes goed te bekijken:

Instructie simulatietool akkerbouw:

 Instructie simulatietool melkvee:

 

Daarna kunt u thuis alvast uw bouwplan invoeren in de rekentool. speciaal voor het ANLB is onderstaande tool gemaakt en aan te bevelen. 

Simulatietool BoerenNatuur (aanbevolen voor ANLb-deelnemers)

 

De simulatietool van RVO zelf is hier te vinden, maar deze mist nog de koppeling met het ANLB

 

Sommige eco regelingen kunnen gestapeld worden: b.v uien vroeg rooien is 1 maar op dezelfde uien kunt u ook biologische bestrijding inzetten, het perceel uien moet dan twee keer in de tool gezet worden, maar de tweede keer zonder oppervlakte. Welke regelingen gestapeld mogen worden vind u in deze tabel. 

 

in de Tool moet u de gewas codes invoeren in deze tabel vindt u de gewascodes. 

 

Sommige eco regelingen zijn ook gekoppeld aan gewassen, welke dat zijn wel welke codes daarbij horen vind u hier. 

In dit document hebben we de gewascodes en gewassen gekoppeld aan de elementen van GLMC8 (a). In het document staan per element de gewascodes en gewassen die eronder vallen.

de tool rekent dus met punten voor elke eco regeling voor elke categorie (Klimaat, bodem, water en biodiversiteit). een overzicht van deze punten en waarde is te vinden in deze tabel.

 

Hoe nu verder 

 1. kijk de instructie film en download de rekentool

 2. vul de rekentool zoveel mogelijk thuis in

 3. kom naar de instructie avond van u eigen ANV en neem indien mogelijk uw laptop mee, dan kunt u op de avond met begeleiding verder

 4. Na de voorlichtingsavond kunt u thuis verder kijken, denken en een besluit nemen

 5. heeft u nog vragen over het GLB neem contact op met ZLTO advies

 6. als u naar de Inteken Avond van u ANV komt moet u de beslissing wat u waar neemt al genomen hebben. Op de inteken avond worden geen adviezen over het GLB gegeven.

 7. kijk van te voren goed op deze site naar de nieuwe pakketten voorwaarden en vergoedingen

 8. op de inteken avond kunnen randen verplaatst worden, of uitgebreid (of kleiner gemaakt) etc. 

 9. heeft u nu bijvoorbeeld een rand liggen of een weilandje wat wel door moet maar niet op de kaart aangepast hoeft te worden, dan moet u dat WEL melden bij Uw eigen ANV maar is het niet perse noodzakelijk om naar de inteken avond te komen, de intekenaar kan dan het contract direct verlengen.

 10. u krijgt na het intekenen zo snel mogelijk te horen of u aanvraag goedgekeurd is. in principe mogen alle bestaande randen en elementen verder

 11. U moet voor 18 december aangeven of u wilt verlengen of niet en of u nieuwe wensen heeft. Daarna wordt de collectieve aanvraag gemaakt en ingediend. 

 12. tot 15 mei mag u nog wijzigingen doorvoeren in u GLB (gecombineerde opgaven). Als deze wijzigingen invloed hebben op het ANLB, u pakketten, kunt u dat ook bij het collectief doorgeven en kunnen we in overleg zaken aanpassen.

 13. ook volgend jaar kunt u weer aanpassingen doen en b.v randen verleggen. 

 

we zien u dus graag voor 18 December op een inteken avond. 

     aangesloten bij